Wiktuały, kuchnia, kultura jedzenia w perspektywie historycznej / pod redakcją Przemysława Jędrzejewskiego, Piotra Magiery, Klaudii Skrężyny, Gabriela Szustera.
Współtwórca(-y): Jędrzejewski, Przemysław [Redakcja.] | Magiera, Piotr [Redakcja.] | Skrężyna, Klaudia [Redakcja.] | Szuster, Gabriel [Redakcja.] | Wydawnictwo Avalon [pbl.].
Wydawca: Kraków : Wydawnictwo Avalon, copyright 2016Opis: 444 strony : wykresy ; 24 cm.ISBN: 9788377301906.Tematy: 1701-1800 | 1801-1900 | 1901-2000 | 2001- | Kultura stołu | Obyczaje i zwyczaje | Jedzenie - aspekt historyczny | Antropologia jedzenia | Etnologia i antropologia kulturowa | HistoriaRodzaj/forma: Materiały konferencyjne. | Praca zbiorowa.Inna klasyfikacja: 01Typ dokumentu | Obecna lokalizacja | Sygnatura | Status | Termin zwrotu | Kod kreskowy |
---|---|---|---|---|---|
Książki |
Instytut Etnologii i Antropologii Kulturowej UW
Instytut Etnologii i Antropologii Kulturowej UW |
17683 (Przeglądaj półkę) | Dostępny |
Materiały z konferencji, 9-10 kwietnia 2015 r., Kraków. Na stronie redakcyjnej błędny ISBN.
Bibliografia na stronach 395-428. Indeks.
Publikacja dofinansowana przez Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie.
Tekst częściowo angielski. Streszczenie angielskie przy referatach.