Wiktuały, kuchnia, kultura jedzenia w perspektywie historycznej /
pod redakcją Przemysława Jędrzejewskiego, Piotra Magiery, Klaudii Skrężyny, Gabriela Szustera.
- Kraków : Wydawnictwo Avalon, copyright 2016.
- 444 strony : wykresy ; 24 cm.
Materiały z konferencji, 9-10 kwietnia 2015 r., Kraków. Na stronie redakcyjnej błędny ISBN.
Bibliografia na stronach 395-428. Indeks.
Tekst częściowo angielski. Streszczenie angielskie przy referatach.
9788377301906 zł 59
PB 2017/3228
1701-1800.
1801-1900.
1901-2000.
2001-
Kultura stołu.
Obyczaje i zwyczaje.
Jedzenie - aspekt historyczny Antropologia jedzenia
Materiały konferencyjne.
Praca zbiorowa.
Etnologia i antropologia kulturowa.
Historia.
Materiały z konferencji, 9-10 kwietnia 2015 r., Kraków. Na stronie redakcyjnej błędny ISBN.
Bibliografia na stronach 395-428. Indeks.
Tekst częściowo angielski. Streszczenie angielskie przy referatach.
9788377301906 zł 59
PB 2017/3228
1701-1800.
1801-1900.
1901-2000.
2001-
Kultura stołu.
Obyczaje i zwyczaje.
Jedzenie - aspekt historyczny Antropologia jedzenia
Materiały konferencyjne.
Praca zbiorowa.
Etnologia i antropologia kulturowa.
Historia.